Thursday, June 12, 2008

Betul! Rambutku tak serabut.

Bila sebut pasal rambut ni,aku sensitif sikit.Aku tahu ramai yang dengki dengan rambut aku.Tak kurang dengan pujian dan cercaan, turut diselangi dengan sindiran yang tidak membina.Mungkin nak buat aku down la tu.Tapi,aku seorang yang cekal.Akan kujaga dan simpan rambutku yang lawa ni.Kat bawah ni ada beberapa dialog orang mengenai rambutku yang menjadi kegilaan ramai ni.

Kakak:fuh! Akak tengok ko dah macam artis la.Rambut panjang.Nampak dari jauh tadi ingatkan artist mana tadi.

Aku:Buat muka bangga.
*******************************************************

Mak:Oit,panjang nye rambut.Dah macam anak orang putih dah ni.Dulu janji nak potong?

Aku:Hehe.(senyum menampakkan gigi.)
*******************************************************

Abang1:Rambut ko dah sikit tak ubah macam orang asli kat sekolah abang.

Aku:Kurang asam betul.Mentang-mentang dia cikgu kat sekolah orang asli.(muka bengang)
*******************************************************

Abang2:Mak aih!panjangnya..

Aku:Muka bangga
********************************************************

Abang3:Oiih(kagum).Abang dulu mcm ko gak.Kalau mak bising.Diam je.Simpan panjang-panjang.Baru puas hati..

Aku:Bagus2,Tu yang terfikir kat kepala ni.Jom gi makan luar,aku belanja.
********************************************************

Ayah:Hmmm(menarik nafas panjang).Rambut ni bila nak potong?Esok dah nak balik kolej...

Aku:Tidak bersuara sepatah pun.Cuma mengukir senyuman.
********************************************************

Kawan1:Dulu rasa rambut ko tak macam ni..

Aku:Tu la pasal.
********************************************************

Kawan2:No comment.

Aku:Memilih untuk berdiam diri.
********************************************************

Aku tengok balik dialog tadi,teringat beberapa perkara.
Yang pertama nape diorang ni jeles dengan rambut aku.
Yang kedua,buruk sangat ke rambutku ini.Aku rasa ok je..


Cuba korang tengok sendiri.Aku rasa takde buruk pun.OK je.Kan!,kan!,kan!

6 comments:

Ahmad Afiq said...

geli doh tgk rambut ko macam ulat itam

dammit said...

angguk setuju dgn pandangan di atas

Jagatraya said...

siut..mcm ulat ko ckp..Aku tk setuju...

Matematis Muda said...

sumpah din
rambut ke ok apa..
tp takleh lawan rambut aku a
rambut aku super power~
hahaa

szakif said...

ko quote kate2 orang yang tak suka dengan rambut ko jerk.. aku yang positif lagi gembira dengan rambut ko, tak plak ko quote. sedih betol. lalala...

Jagatraya said...

alamak.Aku post ni sblm ko quote la..Nnt aku tmbah lagi..hehe