Monday, July 20, 2009

Cerita lama usah dikenang

Sayang seribu kali sayang,
Masa berlalu begitu cepat
Dah lama aku tak update blog ni.
Maklumla,sibuk memanjang.(buat-buat sibuk).
Hari ni aku mengambil kesempatan untuk membuat entry baru.
Entri hari ni dihasilkan dengan lagu rock kapak headwind.
Tajuk dia "berakhir satu percintaan".
Mungkin sesuai untuk entri ni dan suasana mood dia.
Aritu,aku berjalan membeli pisang goreng di cafe.
Sedang aku berjalan,aku terjumpa seorang gadis cun yang bertudung.
Rupa-rupanya dia adalah cinta pertama aku di sekolah rendah 12 tahun dulu.
Aku pernah menaruh harapan yang tinggi masa sek rendah dulu.
Tapi,yela kan.Cinta monyet.
Tapi,Specialnya,muka dia tak berubah langsung dari dulu sampai sekarang.
Kami terpisah selepas darjah enam.Dia pergi tanpa khabar berita.
Dan Aku pun tak tau dia dah kat mana sekarang.
Tup,tup,jumpa la pulak kat sini..
Hmmmm.Waktu tu,jantung aku ibarat ditusuk panahan yang aku pun tak pasti ape tu.
Aku pandang curi-curi muka dia,kemudian toleh seperti biasa berpura-pura tak kenal.
Hmmm.Tapi,aku tengok muka dia macam takde reaksi pun.
Seolah-olah seperti tak kenal aku pulak.
Kemudian,aku dengan ego seorang lelaki terus pergi meninggalkannya tanpa bertegur sapa.
Haha.Habis cerita...

5 comments:

messyremo said...

weh sape weh~~

cmne aku bolew tak tau nih~~dem

bole aku ngorat..haha

Miss Typical said...

hahaha.gile ego kan. :)

bawangmerah said...

tak nyesal ke tak tegor dia?

Matematis Muda said...

ini entri paling ta!k aku pernah baca hahahaha

Mr Jagatraya said...

messyremo-haha.Mane bley gitau omar.Bahaya..haha.

Miss typical-Hmmm.tu la lelaki.

bawangmerah-ader la nyesal sikit.Tapi,rasenya mcm ader peluang bley jmpe lagi.haha.

MM-aku pun rasa cam tu dowh..haha.