Thursday, June 18, 2009

Mustahil bagi episod ke-13

Sebelum aku pulang bercuti hari tu,aku telah telah mengambil satu langkah yang bijak iaitu copy semua file movies dan drama bersiri dalam external hardisk aku.
Sebab aku fikir,mungkin waktu cuti,aku akan berasa bohsan yang luar biasa.
Sewaktu cuti,aku meluangkan sedikit masa yang tak seberape untuk menonton movie dan drama sedikit demi sedikit.
Semua movie yang aku copy tu,banyak yang dah aku tengok.
Ade satu drama bersiri dari korea yang sedang aku tonton sekarang ni dan belum sampai penghujungnya.
Sedang selama 2 bulan ni,aku tengok sikit drama tu.
Memang best dan kelakar.Tapi,sebelum aku tengok drama tu,aku pelik kerana drama yang aku copy tu sampai episod 13 je.Biasanya kalau cerita korea mesti samai 16 episod atau lebih.
Masa tu aku fikir, mungkin drama ni memang banyak ni je episodnya.
Takpe,aku teruskan menonton.
Ader jugak terlintas kat kepala ni untuk buka terus episod ke-13 untuk mengetahui same ader cerita ni cukup ke tak.
Tapi,naluri aku ni kuat mengatakan bahawa cerita korea yang aku copy ni cukup episodnya dan kalau aku buka terus ke episod ke-13 tu tak suprise la.
Aku terus menonton dengan penuh minatnya.
Cerita tu memang menarik sehingga aku tak sabar-sabar nak tengok episod seterusnya.
Pada hari ini,sampaila episod yang ditunggu-tunggu iaitu episod ke-13.
10 minit sebelum habis cerita,aku rasa tak sedap hati.
Aku merasakan cerita ni tak cukup dan banyak lagi perkara dan masalah tak selesai.
Bila abis je episod ni,aku menjerit tertekan dan tak tentu arah.Orang perak kata libang libu
Episod seterusnya takde.Maknanya episod ke-13 bukanlah episod yang terakhir
Sekarang aku nak tanya kamu semua pembaca dan penulis blog.
Ader tak sambungan cerita drama bersiri korea Couple or trouble ?
Aku tengah frust menonggeng nih...

11 comments:

As said...

haha
ok ini kesian
sape suh
:P

baek tgk cite jepun banyak moral :D

NooB said...

ak stuju ngn as..!!!
boikot citer korea...!!!
boo..!!!
hehe...

Miss Typical said...
This comment has been removed by the author.
Miss Typical said...

http://www.mysoju.com/couple-or-trouble/

Mr Jagatraya said...

As-Hmmm.Cite jepun aku tak bley sgt la.Msti aku tertidur punyer.

Noob-Huh.Ni anti cite korea nih.Takpe.aku tak kisah.Cite jepun bukannya best pun.Nnt,aku bukak kelab anti cite jepun.haha.

Miss typical-skrg jgak aku try..

wordsmith said...

oi oi. ape boikot boikot ni. dengki betol

Miss Typical said...

aku skrg tga memenuhi cuti dgn cite jepun dan korea...hahahaha

bawangmerah said...

huhuhu..sabar je la. try aa search kat youtube.
p/s : berwajah baru nampaknye

Matematis Muda said...

boikot cite korea~!!!
booo~~~~!!!!
boikot! boikot!

Mr Jagatraya said...

wordsmith-Betul2

Misstypical-Bgs2.Thanks sbb bgi website tu.

Bawangmerah-haha.Mstila berwajah baru.Takkan same je.

MM-ye.Boikot!Boikot!Sapela yg suka sgt cite korea tu.

tusky said...

hahahahahahaha
cube tanya pada perempuan2 itu