Friday, August 28, 2009

Selamat Hari kemerdekaan


Nampak gambar kat atas?
Kalau nak tau itulah air mineral Cactus.
Mungkin kita tak nampak ape-ape.
Kadang-kadang rukun negara yang tertera disitu pun kita tak perasan.
Tapi,Rukun negara tu aku rasa tak sesuai diletak disitu.
Memangla patriotic(btl ke aku eja nih) tapi,korang pun tau botol tu last sekali letak dimana.
Samala juga kalau kita cuba tukar rukun negara tu kepada rukun Islam kat botol tu.
Kemudian, lepas botol tu diguna pakai,kita letak bawah, buang, sepak, terajang, timbang.
Samalah juga macam kita buang pegangan rukun tadi.Kalau rukun negara ditendang-tendang kita marah, apatah lagi rukun islam.
Taktau la kalau kita takde perasaan.
Apelah makna erti kemerdekaan dan kedaulatan undang-undang negara kalau benda sebasic ni takleh manage..
Kan elok kalau kita just tulis kempen pegangan rukun negara kat botol tu.
Kalau nak tulis rukun negara full,buat kat tempat elok dan digantungkan.Lebih elok kalau diframekan.
Aku cakap pun dah macam wakil rakyat.(bahaya nih)
Sayangilah negara kita
kerana anda mampu mengubahnya...
Merdeka!!

5 comments:

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali said...

nice thoughts

Mr Jagatraya said...

thanks bro

beLLa said...

bguz kmoo nih.
seorg pemikir.

messyremo said...

aku tgk ko letak kat tepi katil jer~~

tak lame mesti buang..hehe

Mr Jagatraya said...

bella-kamu jgak seorang pemikir.Klu tak tkdela wujudnya kamu punyer blog.huhu.

Messyremo-Haha.Ak anta kat tempat kitar semula.Haha.