Friday, January 16, 2009

Ni teknik apela ni?

Satu hari,aku didatangi satu panggilan dari seorang perempuan.
Berbahasakan loghat yang kurang dapat difahami,
Aku blur je time tu.
Bila aku cakap kat dia nak bercakap dengan siapa.dia tanya aku balik.
"ni kat mano ni"
Aku respone dengan selamba
"ni kat kuantan"
Dia membalas balik
"Ooo.ok sory.wrong number"
Aku pun membalas
Takpe.It's ok.
********************************************
1 jam kemudian,

Dia menghantar message kat aku
sowe sya salah number..ingatkn number member sya td..jgn mrh k.

Aku respone balik
takpe.takde hal.

*********************************************
2 jam kemudian,

sowe lambat reply..papa pn leh kn aku tau sapa nama awk.
*********************************************

berjam-jam kemudian,
Aku tak balas.
Mungkin aku takkan balas.
Yang pertama,menghabiskan credit aku.
Yang kedua,aku tak tau motif apa untuk bertanyakan nama.
Yang ketiga,aku bosan bermessage dengan orang yang tak kenal.

Yang keempat,aku tak paham yang message yang aku balas tadi tidak menunjukkan bahawa dia perlu reply message tu.

Hai,manusia,manusia.
Orang tengah susah kat palestin sana tu,dia bolehla nak berkenal-kenalan.
Ish,ish,ish.

9 comments:

KNOWLEE said...

Selalu gak kena camni, tp lelaki la.
Sibuk bertanya nama la, asal mana la.
Duhhh...buat abis kredit je layan.

Ada tu muka taktau malu, missed call kita byk2 kali.
Bongok tul.

Master J said...

heheh kene tackle =p

bawangmerah said...

hohoho...jual mahal nampak

tusky said...

aku pon ade kene gak..
tapi die miskol2..
pastu kate sowi2..
pastu nak kenal
"sowi, aku x available"
hahahhahahaha

Szakif said...

teknik berkenalan zaman siber katanya~

As said...

haha bets gak kalau reply camnih

"harap maaf, nombor yang di SMS tiada dalam perkhidmatan."


hahaha

sure blur habis :D

Caracol S. Trampt said...

hot lah tu :p

tezuka87 said...

pembetulan...

kalo org nogori ckp...
mereka tidak menyebut "kat"
tetapi "kek"

contoh ayat...
"nie kek mano nie..?"
"den kek kuantan..ekau nak apo?"
"den nk tanyo sikit ar...boto ko ekau kono ngorat dgn minah tak dikenali..?"

lebih kurang begitu la...

Mr Jagatraya said...

knowlee-Tu ade org obses kat ko tu..

MasterJ-ciss.

bawangmerah-hehe.bukan jual mahal..Tap,action je lebih..

Tusky-huhu.Ko skrg nk tk available lagi.tp,stll bley cukupkan kuota.hehe

szakif-tu la pasal.Gunakan teknologi utk mengorat.

As-bley try nih..hehe.

Tuan caracol-hmmm.tkde ler la ht..tp,bley tahanla..haha.Perasan lak..

tezuka87-sowi la jang.tu sobonarnyo mgkin bukan org nogori.Tp,cumo ado sikit bunyi mcm loghat nogori.Harap en tezuka faham.haha..