Tuesday, October 14, 2008

KAMI the movie



Memang aku nantikan lama movie kami,
Akhirnya dapat gak aku pegi menunaikan hajat aku.
Kalau korang bagi 5 star untuk cite ni,aku bagi 4.5 la.
Bagi aku cite ni memang interesting untuk golongan-golongan yang belum berkahwin
Macam aku.
Tapi,cerita ni tetap ada some part yang tak menarik
Aku listkan beberapa:
1)Some actor nampak kaku.Contohnya Ali yang nampak terlalu bersahaja.Tapi,aku suka rambut Ali.Memang stylo.

2)Ending pasal watak antagonis yang tergantung.Samada dia mati atau kena tangkap.Kalau watak dia mati lagi best.Baru kena dengan kejahatan dia.

3)Muka Abu ngan Ali nampak sedikit kampung.Sedey aku tengok.Contohnya masa diaorang mula-mula jumpa ngan boy kat luar gig.

Tapi,banyak lagi part menarik:

1)Cerita mengenai muda-mudi sekarang ni.Kalau nak ikutkan,memang macam tu la kehidupan yang sebenar untuk certain muda-mudi yang hidup penuh dengan sosial.

2)Plot ceritanya memang menarik.Semua persoalan masa drama siri,terjawab kat movie.

3)Tiada pergantungan cerita.Maksudnya,aku rasa takkan keluar KAMI the movie 2.

4)Ceritanya logik dalam kehidupan sebenar.

5)Endingnya menarik dan bijak dalam mengaitkan tema movie.Tapi,Abu mati daa.

Walaupun KAMI the movie aku dah tengok,aku teringin nak tengok balik cerita KAMI masa tahun 80 an dulu.Taktau kalau korang masih ingat atau tidak,cerita mengenai kisah seorang survivor dengan membernya dalam menempuh liku-liku kehidupan pada masa tu.Actornya Sudirman ngan seorang lagi pelakon lelaki yang sekarang dah tak terlibat dalam dunia lakonan.Kalau korang ada cerita tu,sharelah dengan aku.Aku still teringin mengimbau zaman-zaman tu..

p/s:Mungkin lepas ni keluar cerita baru bertajuk KAMU atau AKU MACAM MANA?

12 comments:

K.A.M.I said...

kite pon ingt cite kami yg lame yg sudirman blakon tu..sedih cite tu..huhu..

Jagatraya said...

hoho.Carila cite tu.Mmg sedey sikit..Tp,cool..

szakif said...

siyot. tak ajak. :p

siyot. takde KAMI TM 2. ingat ade yang kedua so bleh kuar dengan korang lagi. *berangan. sah2 kalo ade pun, aku da grad mase tuh. huhu~

ko ikut afiq eh aritu?

Jagatraya said...

haah.dia sggup tgk dua kali..Tp,tak rugi pun..coz critanya best giler..

Rajuna said...

cis aku tak tengok lagi!

Jagatraya said...

ko kena tgk dowh!

Danielle_Corleone said...

ko nak cari KAMI sudirman tu? ko cari kat Youtube. ada full movie dier. ko type je KAMI. mesti keluar. :-) sekian terima kasih.

Jagatraya said...

ok.thanks..Aku dh check ari2 tp tk perasan..Skunk dh dpt dah..thanks again..

Master J said...

u've been tagged =p

akuYANGtipikal said...

i'll wait for the 'Aku Macam Mana'!!!

hehehehe...

peace!

HUZAI said...

Yeah! Kami!! (belum tengok.


Spoiler ah!!!

Jagatraya said...

master J-Alamak,ditag lagi.

akuyangtipikal-nantikan sama-sama.

Huzai-aku rasa cite tu dah takde kat cinema kot..Kena download la kalau gitu..