Thursday, September 10, 2009

Soalan matematik (hard category)

Aku tinggal di sebuah asrama.

Di dalam satu asrama itu terdapat lebih daripada 30 bilik.X>30.

Didalam setiap bilik,terdapat 4 buat compartment,A,B,C,D.Aku tinggal di compartment D dan selebih penghuninya di compartment A,B,C.

Penghuni di compartment A sukakan lagu indon.Jadi,setiap hari dia akan memasang lagu tersebut bagi satu bilik dengar.

Manakala penghuni di compartment B pula suka lagu Indi band.Maka,setiap hari satu bilik akan dengar lagu tersebut tambahan lagi ringtone handphonenya memainkan lagu Meet Uncle Hussain.Sama ada mesej atau call,lagunya tetap sama.

Kemudian,Penghuni di compartment C pula gemarkan lagu berunsurkan nasyid ,zikir munajat dan bacaan al-quran.Jadi sejuk sikit bilik aku dengar ada bacaan al-quran.

Soalannya,apakah lagu kegemaran Penghuni compartment D yang kerap dimainkan di laptopnya?

Hmmm.Korang rase soalan ni susah tak?

8 comments:

Master J said...

apa kene mngene dgn matematik??hehe..

dammit said...

damn, soalan ni susah. aku perlukan kertas extra nak buat kira-kira!

messyremo said...

err..weh,contraint tak cukup nih..
haha

Matematis Muda said...

oi, mana 1st variable 2nd variable?
ada satu constraint je!
how do you expect us to solve such question!?!?!?!?
haha

Dammit said...

wehh lupe nak cakap, aku dapat idea buat entri dari entri ni. err phm? kira credit utk ko ah bagi inspirasi. hihi.

Mr Jagatraya said...

MasterJ-haha.Matematik tak semestinya berkaitan no.Tapi,entr ni tkde kena mengena pun.haha

Dammit-Huh..Klu nak kertas extra bley mintak aku.Mcmmana ko bley kata entri ni mmberi ko inspirasi lak ni.Muskhil2.

Messyremo-Bukan contraint en messy,tapi,constraint.Haha.

MM-Aku yakin dgn ko MM.Try la klu berani...

messyremo said...

woit..

aku salah taip ler..
itu pun nk kire..
halal sudah ler..hehe

Mr Jagatraya said...

Messyremo-haha.Potong markah 1.Tapi,dekat-dekat nak raya ni kira halalla.hehe.