Thursday, September 24, 2009

Duit Raya

Raya tahun ni betul-betul berbeza dengan tahun yang sebelumnya.
Mungkin kerana banyak kehilangan saudara mara dan kali pertama beraya tanpa atuk
Maknanya,tahun ni kurang sekeping duit raya RM 10 dari atuk.
Tapi,biar RM 10 takde tapi kehadirannya amatla diperlukan
Dah,dah.Malas dah aku nak cerita sedih-sedih sekarang.
Cerita pasal duit lagi best
******************************************
Raya pertama
Datang beraya kampung.
Duit raya=0
Biar betul tahun ni takde duit raya?

Raya kedua
Datang beraya rumah sanak saudara
duit raya=0
Orang datang beraya kat rumah
Duit raya=3
Mengukir senyuman.hehe.

Raya ketiga
Orang datang beraya kat rumah
Duit raya=[2]+1
Senyum memanjang.
Dah besar pun dapat duit.

Raya keempat
Orang datang beraya kat rumah
Duit raya=0

Raya kelima
Orang datang beraya kat rumah
Duit raya=0
*************************************

Aku tak berharap pun kat duit raya sekarang ni.
Tapi,dah orang nak bagi.
Terima jela.
Walaupun cuma 2 orang je yang bagi duit raya
Tapi,nilainya cukup besar dah cukup untuk makan selama sebulan.
Tapi,alhamdulillah coz aku pun dah sengket dah sem nih.
Lupa nak ucap.
Selamat hari Raya buat semua blogger dan pembaca semua.
Terima kasih kerana sudi dan setia membaca blog Aku macam mana ni...

p/s:Jumlah duit raya terpaksa dirahsiakan.Hehe.Tapi,nilai kat situ adalah satu hint..Kalo nak guess silakan...

5 comments:

Matematis Muda said...

ko kalau tak bagi entri yg ada teka-teki tak boleh ke?

tapi kalau 3 orang bagi sampai cukup utk sebulan makan mau kat 300 kot ko dapat.gila kot.
apa jenis org bagi 100rm duit raya. apsal tak minta duit raya berbentuk sebuah kereta honda civic berplat BEL haha

Mr Jagatraya said...

Rileks la MM.Ape nak gilernya..hehe.
Nak demand kete,harapanla.Celah mana.Tambah lagi BEL.hehe

messyremo said...

bile nk blanje aku ??haha

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali said...

mr jagat, kau ni kalau kerja dengan SPM syarikat permainan malaysia, sure SPM akan kuar game yang tak boring sangat macam sahiba.
aku serious nih

Mr Jagatraya said...

messyremo-Haha.en messy punyer pasal...tkde mslh.Tp,tgk keadaan.haha.

BITMD-biar betul.Aku takut orang tanya
"ni sape cipta game ni"
"macam mana nak main nih"
haha.