Monday, September 14, 2009

Jangan risau! Ni takde kene mengena dengan Matematik

Satu hari en Jagatraya pergi ke bilik air
Setiba dibilik air,ternampak sebuah gayung/cebuk di tengah lantai.
Aku tengok gayung/cebuk itu terdapat 650 ml air didalamnya.
Waktu tu jam menunjukkan pukul 12 tengahhari.
Lalu,aku menyatakan didalam hati
"Siapa la budak bodo yang letak cebuk kat tengah jalan ni!
Letakla diatas.Bley gak buat letak barang mandi".
"Nasib baik aku tak terlanggar"
Itu hanyalah kenyataan dan sumpahan didalam hati.
Mungkin aku tak nampakkan tujuannya..
Korang rasa kenapa cebuk tu diletakkan diatas lantai?

4 comments:

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali said...

aku selalu pelik juga dengan budak asrama aku yang suka berak di shower room.

pelik dan kesian dengan mentaliti masyarakat.

Master J said...

650ml??bkn 651ml?

As said...

digunakan untuk tadah air hujan yang menitis

dengan kadar tadahan setitis/perminit, rasanya isipadu air adalah sebanyak 649ml..
eh camne neh..

Mr Jagatraya said...

Blogger Ini tidak mahu dikenali-La..Asrama sekolah ke universiti?Ader jugak yang perangai genius macam tu.haha.

MasterJ-Haha.Lebih kurangla.Tapi,aku bundarkan kepada sa yang terdekat.Haha.

As-Haha.Salah.Cuba lagi.